Watersnijden

Watersnijden is een techniek die al jarenlang bestaat, maar nog altijd in ontwikkeling is. Het hele principe van watersnijden is gebruik maken van de gebundelde kracht van water. Snijden met water in combinatie met snijzand maakt het mogelijk om allerlei materialen en grotere diktes te snijden dan met andere snijprocessen.

Kanten

Naast het Watersnijden van plaat kunt u bij ons ook terecht voor het kanten van plaatmateriaal. Door middel van een 80Tons kantbank kan er plaat tot 3 meter gekant worden.

Lassen

Bij Brotec kunt u ook terecht voor het Mig/Mag-lassen en Tig-lassen.

Voordelen van watersnijden

1.Zeer precies
De snijnauwkeurigheid gaat tot ongeveer 0,1 millimeter, wat zorgt voor een vrijwel braamloze snede. Daarnaast komt er geen warmte in het materiaal waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven. Het resultaat; een hoge betrouwbaarheid op de kwaliteit van het eindproduct.

2.Tijdbesparend
Het snijresultaat is zeer constant en voorspelbaar. De vrijwel braamloze snede en geen mogelijkheid tot vervorming zorgt ervoor dat er geen nabewerking nodig is in tegenstelling tot lasersnijden, wat zich resulteert in tijdbesparing en het versnellen van de productie.

3.Breed inzetbaar
Puurwater snijden (zachte materialen) en abrasief snijden (met zandtoevoeging) voor de hardere materialen.

4.Duurzaam
Watersnijden is beter voor de gezondheid en het milieu, omdat er geen giftige dampen vrijkomen.

Snijkwaliteiten

Er kan gekozen worden uit 5 verschillende snijkwaliteiten.

  • (Q1) Extra grof
  • (Q2) Grof
  • (Q3) Medium
  • (Q4) Fijn
  • (Q5) Extra fijn

Standaard wordt er op snijkwaliteit medium (Q3) gesneden.

Waterstraalsnijden biedt vele mogelijkheden, afhankelijk van het materiaal kan de snede worden aangepast. Dat  maakt waterstraalsnijden efficiënt, secuur en veelzijdig.